fredag 24 september 2010

Renoveringen har börjat

Igår var jag & Moa hos moster My & Linus hela dagen. Det var riktigt myspys och Moa blir så bortskämd så man blir ju snudd på avundsjuk. Vi var ute på en riktig långpromenad på 1½ timme, åt god middag och slappade i soffan. Sen kom Johan och hämtade oss och vi var inte hemma förren strax innan 19, så det blev en riktig heldag med andra ord. Mycket trevligt!

Nu har vi valt kök också och det kommer förhoppningsvis i början på november. Åh vad det ska bli härligt, alla vet ju hur mycket det, gör att ha ett fräscht kök! Det enda som är kvar är att bestämma vad vi ska ha för kakel, och det är ju inte det lättaste. Man vill ju gärna inte ångra sig sen. Sen när köket är på plats så ska vi måla väggarna och lägga golv. Sen är det helt klart.

Så vad händer annars på renoveringsfronten? Jo, förutom köket så håller vi på med badrummet på övervåningen. Inte det lättaste att välja badrumsinredning heller, men det lutar åt mörka möbler i alla fall. Ljust hade vi i lägenheten och det vore kul med något annat denna gången. Till veckan ska jag måla väggarna i tvättstugan, hallen ska spacklas färdigt och sen ska jag börja måla om dörrarna tänkte jag. Så det är full fart, men det är ju roligt också såklart! Sen ska alla rum tapetseras om, det ska läggas golv, handtag ska bytas, badrummet på nedervåningen ska göas i ordning osv. Många småsaker tar ju inte lång tid bara man börjar. Man vill ju bli färdig, men samtidigt så är det ingen stress heller. Vi ska ju bo här ett tag och nu med en liten som kräver sitt samtidigt, så får det ta den tid det tar. Nu är köket prio 1!

Under helgen ska vi åka och köpa garderober och på tisdag kommer nya soffan. Så det börjar ordna upp sig i alla fall och vi kommer i ordning mer och mer. Det känns så skönt, för jag är så trött på att bo bland lådor och flyttkartonger.

Nu är Moa vaken igen och det är dags för mat. Hoppas ni får en riktigt fin fredag!

4 kommentarer:

  1. Låter som ni har det fullt upp. Vi har totalrenoverat vår lägenhet, vi började när vår äldsta son var ca 8 månader. Det tog ganska mycket energi men fint blev det! Men om vi skulle flytta härifrån skulle vi köpa nåt som var i hyfsat skick.
    Sitter här med en halvnöjd Arthur som verkar blivit snorigare igen, trodde vi hade klarat av denna omgång. Kram o ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. Ååh, allt låter ju hur roligt som helst! Vill också ha ett hus och pilla med. :)

    SvaraRadera
  3. Ha en riktigt mysig fredag ni med!! kramar

    SvaraRadera
  4. Vi håller också på att renovera just nu! Svårt att välja bland allt!

    SvaraRadera