onsdag 15 september 2010

Det finns ingen tid...

Jag förstår verkligen inte hur ni andra småbarnsföräldrar hinner blogga så flitigt om dagarna? Jag hinner knappt slå ner arslet framför skärmen innan jag måste stänga ner datorn igen. Vissa dagar hinner man ju knappt få i sig något att äta liksom. Och sen finns ju ni som slänger upp flera inlägg per dag tom, hur gör ni egentligen?! Min tjej sover inte mycket om dagarna och mycket uppmärksamhet vill hon ha såklart. Helst ska man bära omkring på henne också, då kan hon somna gott. Men när man sen provar att lägga ifrån sig henne, för att passa på göra någonting annat under tiden hon sover, ja då åker dom där blåa ögonen upp direkt man lagt ner henne. Då börjar skriket och det är bara att börja bära igen om man inte vill att öronen ska ramla av! Och när hon väl sover eller ligger i babygymet så ska man ju också hinna med att fixa andra saker, som att tvätta, ordna med disk, göra sig i ordning själv osv. Och ja, vi har en bärsele och det är ju himla bra, men det är inte alltid det duger åt fröken. Plus att man kan ju inte ha dom där i för länge heller. Så allting sker på frökens villkor här hemma.

Flytten är i alla fall helt klar, så nu bor vi i ett nytt kaos bland massa flyttkartonger. Mycket har vi väl fått ordning på, men det är en hel del kvar. Mamma har varit snäll och ordnat med blommor på framsidan så nu ser det mycket finare och trevligare ut där. Sen har vi startat med renovering på en gång också. Johan håller på med badrummet på övervåningen och vi ska byta ut köket också det första vi gör. Ska ringa om det idag så dom kommer på gratis hembesök, vi vet på ett ungefär vad vi vill ha i alla fall. Kakel är svårast att välja tycker jag, det finns ju så mycket snyggt. Sen ska det målas/tapetseras och läggas nya golv, badrummet på undervåningen får vänta tills vidare. Man kan inte göra allt på en gång, det ska finnas både ork, tid och pengar. Det absolut värsta med att bo i hus är i alla fall alla äckliga djur och småkryp som kommer på besök, fy fan vad vidrigt det är!

I morgon ska jag till specialist mvc igen för samtal och kontroll av snittet. Sen ska vi flyttstäda lägenheten på Herrhagen och på fredag är det dags för bvc med fröken igen. Hoppas ni har det gott så får vi se när jag hinner skriva några rader nästa gång!

16 kommentarer:

  1. Ojoj fullt upp ser jag, om ngra veckor ska du se att fröken ändrar sig nellie var så ibörjan just för att de har nyss kommit ut och är van närhet från att legat i magen snart har hon vant sig och kan nöja sig med att ligga själv medan du grejar bara hon har koll på dig och ser vart du är :) så håll ut kramis / hellen

    SvaraRadera
  2. Det är klart att ni har fullt upp nu med bebis och flytt :) Ett knep som jag använder mig av på bloggen är att skriva massor med inlägg på morgonen som publiceras under dagen, hihi.
    Kramar

    SvaraRadera
  3. hej sötnos. Nackdelen med att blogga och följa andra mamma bloggar är att många verkar tro (inte du och jag) att så som andra har det ska det vara. Men alla bebisar är olika. Ella sov inte heller mycket som liten. Alla andra verkade göra det och alla andra verkade må så bra. Antar att det bara är en fasad för det är inte alltid roligt. Vissa dagar var jag nära brytpunkten. Nu tycker jag det är lättare och roligare när hon är mer bebis. Hon sover bättre och sover middag längre vilket är jätte skönt. Men hon har inte än sovit en hel natt som många andra blogg beisar verkar göra. MAn måste veta att de är olika de små liven.

    Så roligt att ni flyttat men jag förstår att du har röven full. hoppas det går bra med återbesöket och att du snart kan springa ner din a sista kilon. minus 2,4 kg på 8 dagar för min del =) kram

    SvaraRadera
  4. Öh, nääääe, jag var tydligen den ENDA som fick den där tidningen i lådan typ en vecka senare än alla andra ?! Dock är den ju lika trevlig att läsa för det ;)

    Jag tror helt enkelt att barn är olika. Jag ska inte sticka under stolen med att jag har mycke tid på dagarna att göra vad jag vill med. Viggo är en ( oftast !? ) glad bebis som nöjer sig med att jag sitter bredvid honom i babysittern eller vid gymmet. Han grejjar själv och jag kan pilla på datorn. Däremot vill han alltid ha mig i närheten. Så ska det hängas tvätt eller lagas mat får han sitta i babysittern brevid och det går hur bra som helst. Men så är han ju äldre än Moa oxå. Det var lite rörigare i början, men då sov han ju långa stunder på dagarna istället.

    Lycka till med renovering och allt. Glöm inte att stanna upp ibland och vila bara !!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Klart att du har massor att göra tjejen! Å alla bebisar är ju inte likadana. Sen är det nog många som inte flyttar samtidigt också. =) Skönt att ha kommit igång med renovering. Vart har ni hittat kök? Vi har än så länge kollat hos Kvik om det nu skulle bli aktuellt med hus för oss =) Kram!

    SvaraRadera
  6. Jag har tur, Billy sover typ 2timmar i sträck varannan timme :-)
    Och då sätter man sig lätt vid datorn och när alla favvosidor är avverkade så blir det ett blogginlägg för att fördriva tiden ;-)

    SvaraRadera
  7. jag bloggar med en hand medan jag ammar ;)

    svar: jag får dåligt samvete eftersom hon är så liten, och på BB och böcker osv står det att man inte kan ge för mycket bröst när dom är små, eftersom det är tröst. men jag kan inte amma 4 timmar i streck, det går inte...och då får jag dåligt samvete för att jag inte kan. men ja, hon tar ju inte napp, så det är inte så mycket annat att göra...

    SvaraRadera
  8. Vad skönt att ni landat i nya lyan, även om det är mycket att göra ett tag :-) Ska bli så spännande och se hur ni har det där! Hoppas verkligen vi får till en dejt i nästa v :-)

    Nu är det natta (är uppe alldeles för sent...) :P KRAM!

    SvaraRadera
  9. Jag tror alla barn är väldigt olika. Emilia har ju alltid varit gudasnäll så jag har haft massor av tid när hon sovit om dagarna osv, hon somnar ju alltid vid åtta halv nio och då sitter jag länge vid datorn om kvällarna samtidigt som man tittar på tv och är social med mannen, haha!!

    Men din lilla kommer lugna sig det kan jag lova! det är tydligen vanligt att många bebisar skiker mycket som små men när dom blivit lite större så går det över!! Kämpa på, du är säkert en toppenmamma!! kramar från oss!

    SvaraRadera
  10. Hej söta.
    Hoppas natten varit ok. Ella vaknade första gången vid 4 och ville ha nappen.JIPPIIEEE.. 165 var det ja. Byxorna är inte använda, roligt att du tycket dom var fina. Lilla moa kommer bli sååå cool. kram på er

    SvaraRadera
  11. Tar mig tiden på fm när lillen ligger i babysittern och tittar på tv tills han somnar. Sen är kvällarna tiden som finns, då är ju A hemma och vill knappt släppa E ifrån sig ;)

    SvaraRadera
  12. Hej vännen! Vad kul med nytt hus och renovering, vi har också gjort den resan och är inte klara ännu! Det är mycket jobb men kul!

    Jag fösöker blogga lite när jag ammar, men det blir inte så mycket. Elliot är snart 7 veckor och fortfarande väldigt mammig. Han vaknar också lätt när man lägger honom ifrån sig så det är inte alltid så lätt att få tid till det som ska göras i hemmet. Man får helt enkelt ta det som det kommer! Men jag tror det blir lättare ju äldre de blir! ;)

    Kramar från oss!

    SvaraRadera
  13. tappert av ett att dra igång renovering direkt, lika bra att köra på liksom ;) hehe... ta inte ut er bara! men vad skönt ni ska ha det och vad nöjda ni ska va med er själv när det är klart sen! hoppas allt går bra med allt och framförallt med lilla moa!

    SvaraRadera
  14. Jag har kunnat blogga och surfa medans jag har ammat. Nu går det inte lika bra längre då jag ger ersättning till, då kräver hon hela min uppmärksamhet. Ella har varit likadan på dagarna, somnat gott i famnen för att vakna direkt om jag lagt ner henne. Det som funkat bäst för oss är om jag varit på promenad och hon somnat i vagnen. Då har hon fortsatt sova i flera timmar på balkongen. Just nu sover hon i sin babysitter så jag har till och med fått duscha. Har haft en urjobbig kväll och natt med mycket skrik, vakentid och magknip. Tur man älskar ungen så mkt så man står ut med allt. ;) Har ju haft tur annars på nätterna, allt har funkat bra.

    Trivs ni bra annars i huset trots renovering och grejer? Hoppas du slänger upp bilder sen, kul att se!

    Ha en fin dag, kramis Mira

    SvaraRadera
  15. jag är asgrym på pekfingervalsen!

    SvaraRadera
  16. och ännu värre blir det när de blir större ;)

    SvaraRadera