fredag 20 augusti 2010

Lilla Moa är här nu.


Den 9e augusti 12.16, kom våran lilla flicka, hon vägde 2660 gram och var 49 cm.

Som ni vet så åkte vi in till sjukhuset den dagen klockan 10 för rutinkontroll, eftersom jag gått över tiden och var i vecka 42+1. Vi skulle på ultraljud och läkarundersökning. Ultraljudet var fint och visade inga konstigheter. Sen togs CTG och där såg läkarna hur Moas hjärtfrekvens sjönk när jag fick värkar. Sen gick det fort.

En halvtimme senare låg jag på operation för akut kejsnarsnitt. Vi förstod ingenting, hann inte reagera och det var väldigt dramatiskt. Dom hann inte ge bedövning så jag kunde vara vaken under operationen, så dom fick söva mig under snittet. När jag vaknade upp låg jag på Intensiven och Moa hade dom kört direkt till Neonatal avdelningen. Hon var väldigt liten för att vara så långt gången och hon hade det väldigt kämpigt. Hon hade EKG övervakning, dropp och sondmatades. Hon skulle inte ha klarat en vanlig förlossning.

Jag varken vill eller orkar gå in på detaljer. Men det har varit väldigt kämpigt och tufft. Dels det vi själva gick igenom med snittet och dels allting som hände med Moa. Vi har nog inte förstått det riktigt själva än. Vi har bott på Neonatal avd i 10 dagar, men nu har vi äntligen fått åka hem med våran lillskrutta.


Nu ska vi försöka landa lite. Ta in allting som har hänt och allt som vi varit med om. Nu ska vi börja leva det vanliga och normala bebis/familjelivet, såsom det borde varit från början. Tack för alla era tankar och era grattis!


27 kommentarer:

  1. Ååå jag blir alldeles tårögd när jag läser. Är så glad för er skull att det hela slutade väl och att ni nu äntligen fått komma hem med eran lilla skatt!
    Hon ser underbar ut :-)

    SvaraRadera
  2. Ojsan. Ja ett är då säkert med förlossningar, man vet aldrig hur det ska gå. Skönt att ni fått komma hem och kan börja leva som vanligt igen. Och att allt gick bra ändå!

    SvaraRadera
  3. Grattis och välkommen hem! Förstår att det varit kämpigt, men nu är ni hemma! Hela familjen! Finns här å bollar om du behöver! KRAM

    SvaraRadera
  4. Åh va skönt att höra att ni är hemma med er lilla tjej. Förstår att det måste varit en omtumlande start. Tänkt en hel del på er när det var så tyst här på bloggen. Mys på och stor kram till er alla!

    SvaraRadera
  5. Jätte stort grattis till lilla Moa, börjar fan nästan grina när jag läser inlägget (man blir allt känslig när man fått barn) skönt att ni är hemma nu!! njut av Moa och av varandra! Massor av kramar

    SvaraRadera
  6. Äntligen har ni fått eran lilla Moa! Och vilken tur att allt gått bra trots allt. förstår att allt är lite omtumlande, men så skönt att ni fått komma hem. Hoppas att allt går bra för er nu! Ta hand om er och mys ordentligt nu med lilla familjen ♥
    KRAMAR

    SvaraRadera
  7. Åh, jag blir alldeles rörd. Vilken liten kämpe, lilla Moa. Och ni, hela familjen! Skönt att ni är hemma nu och verkar må bra trots en väldigt kämpig start. Många kramar och grattis till Moa!

    SvaraRadera
  8. Jättestort grattis och väl kämpat av er, alla tre! Ta nu bara hand om varandra och vila upp er.
    Ni har gjort ert livs prestation.
    Varma kramar, tänker på er!

    SvaraRadera
  9. Bra kämpat! Jättegrattiskram från Jämtland!

    SvaraRadera
  10. Ojdå! Det låter allvarligt! Men tur att allt gick bra! :)

    SvaraRadera
  11. grattis till er sötnos! tråkigt att det inte blev som man hade önskat, men hoppas ni mår bra nu och kan njuta av nya familjelivet! kramar

    SvaraRadera
  12. ååå jag blir helt tårögd. Vilken jobbig start. Men vad skönt att ni är hemma och att lill tjejen är ok. Underbar bild på er två. Stor kram

    SvaraRadera
  13. Hej hej! Caroline från Biva här. Va skönt att ni har fått komma hem och att det har gått bra för er! Vi har varit hemma i en vecka och det har gått bra. Han går upp fint i vikt och nu har sonden åkt ut så nu får vi se hur det ska gå utan den. Ha det så bra hemma med mycket bebismys!

    SvaraRadera
  14. Hej och en stor bamsekram och grattis till er ♥
    Vilken pärs för er, men skönt att fina Moa är här nu. Njut så mycket ni bara kan.
    Många kramar

    SvaraRadera
  15. Är så glad för eran skull att ni äntligen är hemma :) Alt blir så annorlunda bara man får komma hem. Säger jag som bara orkade stanna en natt. Hoppas ni har det suer bra hemma nu och njuter va varnn, det vet jag att ni gör! :D Så sööööt hon är lillan!! Sköt om er. Kramar från oss

    SvaraRadera
  16. Självklart ska du inte behöva gå in på detaljer. Det viktigaste är att ni är hemma nu och mår bra =) Världens sötaste familj lär ni vara!! =) Ta hand om varandra, och hon är verkligen jätte söt på bilden! Kram

    SvaraRadera
  17. Gud va skönt att ni äntligen är hemma! Har tänkt mycket på dig! Hoppas hon får vara frisk nu och att ni njuter till tusen!
    Massa kramar <3

    SvaraRadera
  18. Tråkigt att ni fick en sån tuff start men skönt iaf att allt verkar vara och gå bra nu!

    Ta hand om er!

    SvaraRadera
  19. Skönt att höra att ni efter omständigheterna iaf mår bra! Stort Grattis till lilltjejen igen! Massa Kramar <3

    SvaraRadera
  20. Fint av dig att dela med dig. Tappert gjort av er somfamilj. Åk hemochvila och ta det lugnt, det tar ett tag att landa. En dag i taget. Som du brukar säga till mig också, "vi finns kvar här när du välbloggar igen". Ta hand om er och LILLA tjejen!

    KRAM

    SvaraRadera
  21. GRATTIS :)
    Skönt att höra att det gick bra ändå fastän det blev urakut snitt. Pussa den lilla skruttan från oss.
    KRam från mig o Leia

    SvaraRadera
  22. Oj, vilken dramatisk start ni fick tillsammans! Hoppas verkligen att ni har landat lite nu och kan njuta av livet tillsammans.

    Kram Nina

    SvaraRadera
  23. Åh gumman, hon är helt bedårande :=)
    Jag önskar dock att du hade fått en fin förlossningsupplevelse. Det måste ha varit mycket rädsla och jobbiga stunder för er... Men nu får vi se framåt i stället. Hon är ju här, och hon är en riktig könhet!
    Du kan vara otroligt stolt över dig själv!!!
    Hur känns det att vara hemma? Sover hon bra? Hur funkar allt?
    Glad för din skull.
    Kram kram

    SvaraRadera
  24. hej gumman!

    ja oj det var en resa det :(
    blev ju akut snitt med Oscar med, men jag hann iaf vara vaken.. men som sagt var blir man väldigt snopen och förstår att det kan vara ännu jobbigare om man blir sövd :(

    skönt att det går framåt för er iaf..
    hon är ju bara föööör söt och liten :)
    gulligt!
    många kramar och GRATTIS!!

    SvaraRadera
  25. Jag har glömt bort helt och hållet att titta in på din blogg, har varit helt uppe bland molnen o glömt att du faktiskt skulle få barn efter mig. Hon ser så otroligt söt ut. Hoppas att hon mår bra och att du mår bra! Förlossningarna verkar ju inte ha gått som någon av oss hoppades (och kanske trodde?) att den skulle gå. Hoppas att ni återhämtat er, och att lilla Moa mår fint nu. En riktig liten kämpe. :) Stort grattis! ska försöka kika in här oftare o följa ert familjeliv. :-) Kramar!

    SvaraRadera
  26. Grattis igen till er lilla prinsessa!! Hos oss har vi fått en liten prins :-) Förstår att det måste ha varit tuffa veckor ni har gått igenom, men det verkar som om ni har landat nu.

    Kram!

    SvaraRadera
  27. Vår första tid var väldigt tuff och dramatisk med ambulans färd tillbaka till sjukhuset på Levis tredje dygn och sedan en nio månaders lång resa som nu börjar komma till sitt slut. Håll ut, skönt att ni är hemma. Det blir inte alltid som man tänkt sig och det kan vara svårt att ställa om sig när man är med om något som ni varit. Njut nu och ta det bara lugnt. Stort grattis till er fina flicka!

    SvaraRadera