måndag 11 januari 2010

Tekakor

Ingredienser
50 g jäst
5 dl fingervarm (37 grader) mjölk
3 msk honung
1 äggula
13-14 dl vetemjöl special
200g rumsvarmt smör
1 tsk salt
Gör så här
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret.
Arbeta kraftigt i 5 minuter & låt sedan jäsa i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar, låt jäsa i 5 minuter.
Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.
Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

3 kommentarer:

  1. tack för receptet... det kan nog bli morgondagens projekt :)

    SvaraRadera
  2. Tur att jag läser alla dina inlägg innan jag ber om recept..;) Nu måste jag provbaka de här någon dag i alla fall!

    SvaraRadera
  3. nu står en deg på jäsning i köket ;)

    SvaraRadera